1. Korte Biografie van Groot Meester Sying An


De naam van de Meester was Shr Syan, "Ware Wijze". Zijn formele naam was Sz Chi, "Wil om te evenaren" en zijn stijlnaam was Sying An, "Reflectie en Toevlucht". Hij was de zoon van de Shr familie uit de Chang Shou Provincie. Zijn ouders voedde hem op volgens de Confucianistische traditie. Hij verliet op jonge leeftijd het huiselijk leven en beoefende de Vinaya (morele voorschriften) heel erg strikt. Hij genoot altijd van het luisteren naar de Dharma. Zijn kennis van de leer was diepgaand en omsloot zowel de School van de Aard als de School van Kenmerken. Hij onderzocht het onderwerp "wie is de Boeddha indachtig" wanneer hij mediteerde. Hij concentreerde zich onafgebroken voor vier maanden en verwezenlijkte plotselinge verlichting. Hij zei: "Ik ben uit een droom ontwaakt!"

Daarna waren zijn vaardige instructies in de stijl van de Chanschool zowel snel als scherpzinnig. Zijn welbespraaktheid was onweerstaanbaar en onoverwinnelijk.

De Meester bestudeerde de Tripitaka gedurende de dag en reciteerde de Naam van de Boeddha in de avond. Hij verbrande zijn vinger als een offering voor de Boeddha in Ashoka (Berg) Klooster en maakte achtenveertig grote geloften. Zijn oprechtheid ontlokte een reactie van de Boeddha zijn sharira en scheen prachtig licht uit.

Een opstel die hij heeft geschreven met de naam "Een Aanmoediging om de Aspiratie voor Bodhi voort te brengen" moedigt de viervoudige assemblee aan bij hun cultivatie. Velen van de mensen die dit opstel hebben gelezen werden zo ontroert dat ze moesten huilen.

Op de veertiende dag van de vierde lunaire maand tijdens het twaalfde jaar van de Yung Jeng regeerperiode (1734 n.Chr. van de Ching Dynastie), keek hij naar het Westen en stierf stilletjes.

Ontelbare mensen woonde de begrafenis van Groot Meester Sying An bij. Plotseling opende hij zijn ogen en zei: "Ik ga nu en zal snel terugkeren. Geboorte en sterven zijn de belangrijke kwestie. Iedereen moet zijn bewustzijn zuiveren en de naam van de Boeddha reciteren om geboorte en sterven te beeindigen."

Hij plaatste zijn palmen tegen elkaar en reciteerde de naam van de Boeddha onafgebroken en stierf toen nogmaals. Een vers van lof gaat als volgt: Zijn meedogende bewustzijn was zo uitgestrekt dat hij een opstel heeft geschreven genaamd "Een Aanmoediging om de Aspiratie voor Bodhi voort te brengen". Zijn geloftekracht was zo verheven dat hij in totaal vierentachtig geloften maakte. Zijn beoefening en begrip van het Boeddhisme was zo echt en waar dat zijn gunstige reacties onvoorstelbaar waren.

Daarom leeft de stamboom van het Zuivere Land School voort door zijn energieke inspanningen.